Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Wijziging Besluit energieprestatievergoeding huur ligt bij Raad van State

Deze week werd bekendgemaakt dat de ‘Wijziging Besluit energieprestatievergoeding huur’ – door Stroomversnelling ook wel aangeduid als de EPV 2.0 – is goedgekeurd door de ministerraad. Een belangrijke formele stap, op weg naar het inwerkingtreden van de nieuwe, verbeterde Energieprestatievergoeding.

Het is nu aan de Raad van State om de wijziging definitief te maken. Ivo Opstelten (directeur Stroomversnelling) is optimistisch over de laatste fase van het staatsrechtelijke traject, mede omdat het “slechts” gaat om een AMvB. Van belang voor de marktpartijen nu is om te constateren dat de vergoedingen tabel voor de EPV 2.0, waarin de prestatie-eisen voor EPV-Basis en EPV-Hoogwaardig zijn uitgewerkt, ongewijzigd is.

Ivo Opstelten: “Ik adviseer corporaties, bouwers en andere betrokken partijen om nu alvast kennis te nemen van de Ontwerpregeling en de toelichting. En bekijk ook de Energy Up webtalk over de EPV 2.0. Deze bevat onder andere een uitleg over de nieuwe tabel.”

Tijdens het SOM seminar, dat op woensdag 14 juni plaatsvindt in Breukelen, zal de EPV 2.0 ook aan bod komen. Ivo Opstelten en Doris de Bruijn (SlimRenoveren) zullen ingaan op de waarde van de EPV 2.0 voor de sector. (Inmiddels ruim 50 aanmeldingen voor dit seminar.)

Deel dit bericht via social media: