Agenda

09
november
2017

Kwaliteit van wonen en wijken opnieuw gewogen

Het OTB van de TU Delft en Platform31 nodigen u uit voor het jaarlijkse Wooncongres op 9 november 2017. Het thema van deze editie is: kwaliteit van wonen en wijken opnieuw gewogen.

Het OTB van de TU Delft en Platform31 nodigen u uit voor het jaarlijkse Wooncongres op 9 november 2017. Het thema van deze editie is: kwaliteit van wonen en wijken opnieuw gewogen.
Hoewel de kwaliteit van de Nederlandse woningvoorraad over het algemeen goed te noemen is, heeft de recente recessie die kwaliteit flink onder druk gezet. Zowel woningcorporaties als particuliere woningeigenaren zijn geconfronteerd met een teruglopend budget voor woningverbetering. De herstructurering van wijken en buurten is in de crisis sterk stilgevallen. Door de kwaliteit van de bestaande woningvoorraad te verbeteren, kunnen gemeenten en woningcorporaties ook invloed uitoefenen op de leefbaarheid in wijken.Daarnaast staat Nederland voor de opgave om de woningvoorraad verder te verduurzamen en zo de kwaliteit van het corporatiebezit te verbeteren. Er zal de komende decennia fors worden ingezet op de renovatie van woningen om de energievraag voor verwarming te reduceren en over te gaan naar duurzame energie. Doel van de afgesloten Green Deal Gasloze wijken is om in 2030 een groot deel van de woningvoorraad van het gas te halen. Dit heeft ook impact op de manier van wonen en comfortbeleving.
Het aantal huishoudens in Nederland is flink gegroeid en de groei zal tot 2040 nog doorzetten. Mensen wonen steeds vaker en steeds langer zelfstandig en ze worden ook nog eens steeds ouder.
Belangrijke vraag is hoe al deze huishoudens de komende jaren willen wonen. Anders gezegd: welke woonkwaliteit wensen zij? En als we dat dan weten, welke woonkwaliteit moet dan worden verbeterd of toegevoegd?Is er bijvoorbeeld meer behoefte aan kleine woningen, de zogenaamde tiny houses of micro-appartementen? Hoe haalbaar en aantrekkelijk zijn Nul op de Meter woningen? Is er meer behoefte aan woonmilieus met een goede ruimtelijke kwaliteit en wat verstaan we daar dan precies onder? Hoe zorgen we voor voldoende keuzevrijheid en een goede kwaliteit-prijsverhouding? Woonkwaliteit blijft een opgave.

Programma & Aanmelden

http://www.platform31.nl/bijeenkomsten/otb-platform31-wooncongres-2017

deelnemen
De Haagse Hogeschool
15
november
2017

HOE Hoogbouw – HOogst haalbare Energieprestatie Hoogbouw

Midden november start Stroomversnelling met een ontwikkeltraject voor hoge energieprestaties voor Hoogbouw. Een unieke kans om in vijf maanden tijd […]

Midden november start Stroomversnelling met een ontwikkeltraject voor hoge energieprestaties voor Hoogbouw. Een unieke kans om in vijf maanden tijd samen met experts en andere woningcorporaties uw hoogbouwrenovatieopgave van initiatief te laten uitgroeien naar een prestatiegerichte marktuitvraag en een basiscontract. We werken in de bandbreedte van Label B tot en met NOM en energieleverend. Lees meer over HOE Hoogbouw en de inhoud van de workshops.

Interesse in meedoen aan het HOE Hoogbouwtraject?

Laat uw hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op om uw hoogbouwopgave te bespreken.

U kunt ook direct contact opnemen met Marcel Elswijk, projectleider NOM Hoogbouw, via of 06-24 25 62 91.

Aanmelden workshop HOE Hoogbouw
Bezig met versturen
ntb
23
november
2017

Corporatiedag 2017: Slimmer en beter voor elkaar!

Op donderdag 23 november 2017 organiseert Aedes de Corporatiedag 2017: Slimmer en beter voor elkaar. De middag staat in het […]

Op donderdag 23 november 2017 organiseert Aedes de Corporatiedag 2017: Slimmer en beter voor elkaar. De middag staat in het teken van vernieuwing, innovatie en samenwerking. Alle corporatiemedewerkers en de partners van de vernieuwingsagenda zijn van harte welkom. De inlooplunch begint om 12.30 uur. Het programma start vanaf 13.30 uur tot 16.30 uur.

De maatschappij verandert steeds sneller en de corporaties veranderen mee! Maar waarom zelf het wiel uitvinden? Want door te profiteren van de kennis die er al is en door met elkaar samen te werken krijgen we veel meer voor elkaar. Luister naar de ervaringen van collega’s, doe inspiratie op, leer van elkaar en deel vooral ervaringen tijdens de Corporatiedag!

Kijk hier voor meer informatie.

deelnemen
Harderwijk
07
december
2017

Samenwerkdag 7 december 2017

De Samenwerkdagen zijn het maandelijkse moment waarop leden elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen, samenwerken, ontwikkelen en ideeën en leerervaringen delen.

De Samenwerkdagen zijn het maandelijkse moment waarop leden elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen, samenwerken, ontwikkelen en ideeën en leerervaringen delen.