Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Energy-Up 2019: Het nieuwe normaal - Uitverkocht

De transitie is in een versnelling geraakt. Onze focus verschuift van pilots naar grootschalige implementatietrajecten van kant-en-klare oplossingen. Meer dan 10.000 NOM-woningen zijn gerealiseerd, 30-jaars financiering voor VVE’s is mogelijk gemaakt, nieuwbouw is standaard aardgasvrij en renovatieconcepten komen uit de fabriek rollen. Kom naar Energy-Up 2019 en laat je bijpraten over nieuwe kansen en uitdagingen. Ga je mee in de versnelling?

Programma:
08:30 uur Inloop met innovatiemarkt (doorlopend)
10:00  uur Start plenaire programma
11:30  uur Deelsessies ronde 1 (zie hieronder)
12:30  uur Lunch
13:30  uur Uitreiking Energieprestatie Monitoring Norm certificaten
13:45  uur Deelsessies ronde 2 (zie hieronder)
15:00  uur Rondetafelgesprek
15:30  uur Wrap up van de dag
15:45  uur Borrel
17:00  uur Einde Energy-Up 2019

 

Het plenaire programma bevat onder andere een discussie met klimaat-woordvoerders uit de Tweede Kamer. Onder andere Daniel Koerhuis (VVD), Erik Ronnes (CDA), Carla Dik-Faber (ChristenUnie) en Sandra Beckerman (SP) nemen deel aan de discussie. Dr. Gerdien de Vries van TU Delft verzorgt de Keynote van de dag over wat je wel en niet kunt verwachten van beïnvloeding en gedragsverandering.

De markt verandert, zo worden toeleveranciers ook partner van corporaties. Tijdens het rondetafelgesprek met opinieleiders uit industrie en de ambtelijke top wordt verder ingegaan op de veranderende samenwerkingen, welke kansen biedt het? Aan tafel nemen onder andere plaats: Marinus den Harder (Directeur VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling BV), Sandor Gaastra (Directeur Generaal Klimaat en Energie Ministerie van Economische Zaken en klimaat), Ingrid Thijssen (CEO Alliander), Dirk-Jan van der Zeep (Bestuurder Portaal) en Ivo Opstelten (Directeur Stroomversnelling). 

Daarnaast is er een programma van deelsessies dat je als deelnemer handelingsperspectief biedt waar je morgen mee aan de slag kunt. Ook is er de innovatiemarkt en vanzelfsprekend is er veel ruimte om elkaar te ontmoeten.

     Deelsessies ronde 1:

 1. Dé spijtvrije maatregel bestaat niet. Tijdens deze sessie wordt vanuit actuele context duidelijk wat het belang is van het denken in termen van ’slimme stappen’ en welk voordeel je ermee kan behalen. Op het podium staan 3 praktijk ervaringsdeskundigen; Sjoerd Klijn Velderman, Werner Schultink en Lars Boelen. Ieder werkt op een andere manier aan projecten die in stappen uitgevoerd worden. Wat zijn nu de overeenkomsten in de wijze van denken en realisatie en bovenal wat kunnen we hiervan leren?
 2. Hoge impact met lage-temperatuur-warmtenetten | Jeroen Roos
  Warmtenetten gaan de komende decennia miljoenen Nederlandse woningen van warmte voorzien. Bij voorkeur zijn het warmtenetten die gebruik maken van lokale duurzame bronnen en warmte-overschotten, die voor korte en lange perioden warmte opslaan. Moderne warmtenetten vragen wel wat van de afnemer: namelijk verwarming op een lagere temperatuur. Tijdens deze sessie wordt toegelicht hoe moderne netten eruit kunnen zien en waarin ze verschillen van de warmtenetten van vandaag de dag. Louis Hiddes is directeur van zo’n modern warmtenet in het Limburgse Heerlen (Mijnwater). Louis is aanwezig om de ambities van Mijnwater toe te lichten je vragen te beantwoorden.
 3. Tripadvisor voor de wijkaanpak | Leonie van der Steen & Saskia Tegnell
  Voelt voor jou de reis door de wijkaanpak ook als een doolhof van keuzes en belangen? Niet zo gek! De route van de wijkaanpak is vaak onoverzichtelijk en complex. Je komt vele belanghebbenden tegen, vaak met een andere wens. Hoe maak je samen keuzes en welke effecten hebben deze keuzes? Tijdens deze sessie bespreken we echte keuzes en consequenties, gedeeld vanuit de praktijk en ervaar je hoe je met het Wijkkompas – het kompas voor de wijkaanpak – voorbereidt (verder) op reis kan.

  Deelsessies ronde 2:
 4. Wijkoverleg gaat viral! Wat doet de gepensioneerde ingenieur? | Lianda Sjerps-Koomen
  Je bent niet de enige partij in het wijkoverleg en ook daarbuiten gebeurt van alles. Hoe ga je om met chaos en wat doe je op welk moment? Hoe voorkom je dat het alsnog een duur en traag traject wordt om van het aardgas af te gaan? Ontdek hoe die kritische gepensioneerde ingenieur in de wijk ook vóór je kan werken. We hebben sprekers met succesverhalen, data en socials, uit andere branches en de wetenschap. Onder andere Youssef Sammar van T-Mobile, Jotte de Koning van IO TUD, Ernest Dik van The Imagineers en Anke van Hal van Nyenrode. Laat je inspireren, doe mee en maak jouw wijkoverleg een succes.
 5. Wijken verduurzamen: doel of middel? | Wanda van Enst
  De energietransitie is een kans om Nederland nóg mooier te maken! Woningen worden (ingrijpend) gerenoveerd, netten verzwaard, straten liggen open, vrachtwagens en diepladers rijden af en aan. Hoe kunnen we deze veranderingen aanpakken om wijken te creëren waar het fijn wonen is, waar in hete zomers voldoende schaduw is, waar zware regenval snel en goed wordt opgevangen en waar flora en fauna nog meer ruimte krijgt dan voorheen? Kortom, welke kansen biedt de energietransitie? Tijdens Energy-Up nemen Wanda van Enst en Thijs van Spaandonk (hoofd Master Stedenbouw Rotterdamse Academie van Bouwkunst) je mee naar de bestaande wijk van de toekomst.
 6. Maatwerk én massaproductie | Jonathan Reitsma
  Alleen ga je snel, samen kom je verder. Hoe komen we echt in de versnelling? Tijdens deze sessie geven leverende marktpartijen Renolution en BAM Wonen, hun visie op zaken die opgelost dienen te worden om industrialisatie écht in de volgende versnelling te laten komen. Marion Ottink (Renolution) en Tom Stolker (BAM Wonen) werken dagelijks aan de verduurzaming van woningen met industrieel geproduceerde componenten.

Energy-Up 2019 is uitverkocht. Het is niet meer mogelijk om kaarten te verkrijgen. Houd onze social media en Energielinq.nl in de gaten voor berichten over Energy-Up waaronder een inhoudelijke wrap up.

Deel dit bericht via social media: