Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Energy-Up 2018: Een vol programma en maximaal aantal deelnemers

Over twee weken op donderdag 8 februari zal de tweede editie van Energy-Up plaatsvinden. In de werkspoorkathedraal in Utrecht heeft Stroomversnelling samen met verschillende partners, leden en andere organisaties een vol programma in de planning.

Belangrijke thema’s

Vorig jaar namen we tijdens Energy-Up afscheid van het Nederlandse Energiesprong programma dat onder supervisie van Platform31 viel. Het thema was toen, energietransitie in een versnelling. Dit jaar worden er steeds meer woningen, binnen renovatie en nieuwbouw, energieneutraal gemaakt. We zien dat er breder wordt gekeken dan alleen naar een aantal woningen in een wijk. Daarom is het thema deze keer, aan de slag, van energieneutraal huis naar energierijke wijk! Passend bij de wens van veel corporaties, gemeenten, netbeheerders, aanbieders en anderen om naar bredere opschaling dan een aantal energieneutrale woningen te kijken.

Vol programma

Voor het plenaire programma staan er een aantal interessante sprekers op het programma. Minister Kajsa Ollongren zal haar visie vanuit het regeerakkoord met ons delen. Consumentenpsycholoog Niels Götz geeft een nieuwe blik op de bewoners waar je eigenlijk mee te maken krijgt en Diederik Samsom geeft (zijn blik op) nieuwe energie.

Ook de verschillende masterclasses en workshops die worden gegeven beslaan de diversiteit aan onderwerpen die spelen binnen de energietransitie voor de gebouwde omgeving. Voor de inhoud zijn veel partners, leden en andere (branche)organisaties aangehaakt. Op deze manier zijn er voor elke doelgroep en ieder onderwerp meerdere sessies te bezoeken. Dit vindt ook Stroomversnellings bestuursvoorzitter Leen Van Dijke: “Niemand twijfelt er nog aan dat we aan de bak moeten met afbouwen van het gebruik van aardgas. Energy-Up is een bijeenkomst die voor iedereen in ons werkveld interessant is. Of je nu wethouder, raadslid, bestuurder of manager van een corporatie bent of bouwer die echt aan de slag wil met nul-op-de-meter dan is dit de mogelijkheid om bijgepraat te worden.

Meet-Up

Voor het ontmoeten is er veel geregeld buiten het plenaire programma en de sessies De aardgasweg biedt de beste NOM-concepten van Nederland, we verzamelen de aantallen gerealiseerde en geplande NOM-woningen bij de Stand van het land, je kunt in gesprek met een bewoner, de hoogste ambitie halen bij hoogbouw en een eitje koken op inductie. Ook is er de mogelijkheid om via het concept ‘Lunchen met’ direct in contact te komen met programmaleiders en deelnemers van VNG, Aedes, TKI Urban Energy en SECB.

Deel dit bericht via social media: