Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Marktpartijen weten MEER maatwerksubsidie goed te vinden

In november 2023 werd de Maatwerksubsidie Meerjarige Experimenten Effectieve Renovatiestromen (MEER) geopend. Deze maatwerksubsidie is bedoeld voor grootschalige, langjarige renovatieprogramma’s met een hoog verduurzamingsniveau, die door woningeigenaren en aanbieders gezamenlijk worden opgezet en uitgevoerd. Het budget voor de eerste tranche is €30.000.000.

Hoe heeft de markt in de afgelopen maanden gereageerd op de MEER? Ivo Opstelten (directeur Stroomversnelling) geeft een korte update.

Ivo Opstelten: “Er zijn inmiddels vier aanvragen binnen voor de MEER maatwerksubsidie. Ze zijn nog niet allemaal compleet genoeg om ze officieel in behandeling te nemen, maar het is inmiddels wel duidelijk dat de markt deze maatwerksubsidie goed weet te vinden. En als we kijken naar de inhoud van de eerste aanvragen, dan ziet het ernaar uit dat de betreffende projecten in de praktijk inderdaad een belangrijke impuls gaan geven aan de opzet van concrete bouwstromen. Inclusief de nodige investeringen om dit wat betreft verduurzaming op een serieus ambitieniveau te doen.”

“We weten dat er nog meerdere aanvragen in voorbereiding zijn, maar we hanteren het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Mede daarom zijn we nu al met BZK aan het verkennen op welke manier we de overige partijen perspectief kunnen bieden op een follow up, mocht de eerste tranche eerdaags overtekend raken. Overigens staan we ook open voor feedback van alle partijen die met deze maatwerk subsidie aan de slag zijn gegaan, zodat we die kunnen meenemen bij de evaluatie van de eerste tranche.”

MEER informatie
Via Stroomversnelling
Via Verbouwstromen

Verbouwstromen is een samenwerking tussen De Bouwcampus, Stroomversnelling, TKI Bouw en Techniek en TKI Urban Energy.

Deel dit bericht via social media: