Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Nieuw lid Eigen Haard: ‘Duurzaam warmtenet en NOM mogelijk ideaal voor energietransitie’

Bert Halm, bestuursvoorzitter Eigen Haard | Leen van Dijke, voorzitter Stroomversnelling


Eigen Haard is sinds deze maand lid van Stroomversnelling. De Amsterdamse woningcorporatie wil een CO2-neutrale woningvoorraad in 2050 en zet waar mogelijk in op nul-op-de-meter (NOM).

Eigen Haard verhuurt 55.000 woningen in de regio Amsterdam voor een betaalbare huur en wil dit aantal de komende jaren uitbreiden. Maar Eigen Haard wil ook comfortabele en duurzame woningen. Naast all electric biedt nul-op-de-meter, wellicht in combinatie met een duurzaam warmtenet, hiervoor uitkomst. Door lidmaatschap van Stroomversnelling bevindt Eigen Haard zich middenin een diverse netwerk van energiebedrijven, bouwers, leveranciers, wetenschap, overheden en corporaties. Met elkaar worden oplossingen bedacht en uitgevoerd, ook voor de opgave van Eigen Haard.

Warmtenet

Bert Halm, bestuursvoorzitter Eigen Haard: “Vorige week hebben wij de routekaart van Aedes ingevuld. Het is duidelijk dat we miljarden moeten investeren voor een succesvolle energietransitie. Stroomversnelling hebben we daarbij nodig voor kennis en experimenten. Ik wil me daarbij inzetten voor de Warmteversnelling want een duurzaam warmtenet kan een goede oplossing zijn voor een verstedelijkt gebied als Amsterdam.”

Leen van Dijke, voorzitter Stroomversnelling: “Met Eigen Haard erbij kunnen we meer kansen creëren om zoveel mogelijk woningen naar nul-op-de-meter te renoveren. En nieuwe innovaties verkennen zoals NOM met de inzet van een nieuwe bron voor duurzame warmte. Samen kunnen we zorgen dat ook voor deze optie een energieprestatievergoeding (EPV) beschikbaar komt.”

Deel dit bericht via social media: