Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Nul-op-de-meter wordt een exportproduct

Zomaar een greep uit de internationale media: op 5 januari jl. schrijft The Economist een kritisch artikel over de Europese wetgeving omtrent energieneutrale gebouwen. De Energiesprong-aanpak wordt in het artikel aangevoerd als hét concrete praktijkvoorbeeld van ‘zero energy’-renovatie. Twee dagen later kopt The Guardian “Dutch eco initiative halves energy bills in first UK homes”. Het moge duidelijk zijn: er is steeds meer serieuze buitenlandse belangstelling voor de Nederlandse aanpak van nul-op-de-meter renovatie.

De geschiedenis van Stroomversnelling begint bij Energiesprong, het innovatieprogramma dat in opdracht van het ministerie van BZK van 2010 tot 2016 tal van energieneutrale renovatie-initiatieven aanjoeg. Terwijl in Nederland de Energiesprong-activiteiten inmiddels zijn overgenomen door Platform31 en Stroomversnelling, is het merk Energiesprong in het buitenland begonnen aan een gestage opmars. Het Nederlandse voorbeeld krijgt nu al navolging in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en zelfs in de Staat New York en in Canada. Daarmee wordt de opschaling van de verduurzaming van woningen een nieuw exportproduct.

Ook voor Stroomversnelling-leden zijn er volop kansen in het buitenland. Meer weten? Neem dan contact op met Energiesprong.org.

Kijktip
E=0: Transforming Homes into the Future is een korte docu die de resultaten van drie jaar Energiesprong in Europa vastlegt. De film is gefinancierd door Interreg North West.

Deel dit bericht via social media: