Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Oplevering Appingedam: Inmiddels 150 woningen NOM en aardbevingsbestendig

Sinds december 2015 al 150 aardbevingsbestendige NOM-woningen in Groningen

Op woensdag 27 juli werden aan de Jonkerslaan in Appingedam 16 corporatiewoningen opgeleverd die bouwkundig versterkt en Nul op de Meter zijn gemaakt. De woningen zijn eigendom van Woongroep Marenland. Met deze oplevering wordt een mijlpaal bereikt: er zijn dan sinds december vorig jaar ruim 150 huurwoningen in opdracht van Centrum Veilig Wonen versterkt en ingericht volgens het Nul op de Meter concept in Kantens, Loppersum, Farmsum, Appingedam, Middelstum, Uithuizen, Delfzijl, Spijk, Bierum, Woldendorp en Holwierde.

Directeur Bouwkundig Versterken Jan Emmo Hut van Centrum Veilig Wonen kijkt met een goed gevoel terug op de pilot, waaraan acht corporaties en zeven bouwbedrijven meedoen. ‘We hebben ontzettend veel geleerd met en van elkaar. Belangrijk is dat we de totale verbouwingstijd per woning hebben kunnen terugdringen van zes naar gemiddeld drie weken. Bij de Jonkerslaan is er vier weken over gedaan; dat was vanwege de sanering van asbest.’ Hij kijkt ook al naar de toekomst: afgelopen week is aan de aannemers gevraagd om een aanbieding te doen voor het vervolg van 375 woningen. ‘Deze woningen worden ook versterkt en verduurzaamd en ze liggen allemaal in het kerngebied.’ Het gaat om corporatiewoningen in Appingedam: 157 woningen, Middelstum: 71 en Loppersum: 62 woningen. De overige woningen staan in: Garrelsweer (19), ’t Zandt (20), Ten Post (31), Wirdum (6) en Zandeweer (9).

Centrum Veilig Wonen werkt bij dit project samen met de corporaties Wierden en Borgen, Acantus, Woongroep Marenland, Lefier, Woonstichting Groninger Huis, Stichting Uithuizer Woningbouw, De Delthe en Woonzorg Nederland. De zeven betrokken aannemers zijn: Geveke Bouw, Rottinghuis, BAM, Bouwborg, Bouwbedrijf Kooi, Friso Bouwgroep en Van Wijnen.

Bekijk ook de reportage van RTV Noord.

 

Deel dit bericht via social media: