Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Persbericht: Hendriks Coppelmans Bouwgroep ontvangt NOM Keur van Stroomversnelling

Uden, 29 november 2017

Hendriks Coppelmans Bouwgroep BV uit Uden heeft het certificaat NOM Keur ontvangen op haar nieuwbouwconcept BudgetRijwoning NOM (nul-op-de-meter). Leen van Dijke, voorzitter van Stroomversnelling, overhandigde op 29 november het certificaat aan algemeen directeur Bart Hendriks. Nul-op-de-meterwoningen wekken net zoveel energie op als ze verbruiken.

NOM Keur garandeert het kwaliteitsniveau van deze innovatieve woningen, iets waar woningcorporaties steeds vaker om vragen. Hendriks Coppelmans is het tweede bedrijf in Nederland met NOM Keur op concept voor nieuwbouwwoningen. Het bedrijf laat hiermee zien een specialist en koploper te zijn op het gebied van nul-op-de-meterbouwen. De Udense ontwikkelaar en bouwer realiseerde al diverse NOM-projecten. In Oosteind en Raamsdonksveer heeft het bedrijf de eerste zeventien woningen in aanbouw die op concept aan het keurmerk voldoen.

Koploper

Als innovatieve woonspecialist heeft Hendriks Coppelmans sinds 2014 al volop ervaring met nul-op-de-meterprojecten. Het bedrijf heeft al zo’n 75 NOM-woningen gerealiseerd, onder andere in Boekel, Gemert en Haaren. Daarnaast wordt er op dit moment gewerkt aan bijna 250 NOM-woningen, onder meer in Tilburg, Uden en Vlijmen. Ook op renovatiegebied is Hendriks Coppelmans actief met verduurzaming. Zo paste het bedrijf dit jaar bij een bestaande woning in Deurne haar NOM-renovatieconcept toe. Met isolatie van binnenuit is deze woning naar nul-op-de-meter gebracht. Deze aanpak is gericht op een serie van één, oftewel renovatie bij mutatie. Voor minder vergaande nieuwbouw- en renovatieprojecten past Hendriks Coppelmans NOM-readyoplossingen toe. Deze zijn zo voorbereid dat de stap naar nul-op-de-meter in de toekomst heel eenvoudig is. De NOM Keur commissie en Stroomversnelling werken ook aan een NOM Ready Keur, waarmee woningen binnenkort ook in stappen met de hoogste kwaliteitseisen naar nul-op-de-meter gebracht kunnen worden.

Wat is nul-op-de-meter?

Bij een nul-op-de-meter-woning komt de energiemeter over een jaar genomen bij gemiddeld verbruik uit op nul. Dit is mogelijk door goede isolatie en duurzame installaties voor warmwater, verwarming en ventilatie. Zonnepanelen op het dak leveren hiervoor de benodigde elektriciteit. Daarnaast wekken de zonnepanelen ook voldoende energie op voor gemiddeld huishoudelijk verbruik, bijvoorbeeld voor het opladen van je telefoon of het gebruik van de wasmachine. Een NOM-woning is aardgasloos en maakt uitsluitend gebruik van niet-fossiele energiebronnen. Daardoor voldoet een NOM-woning aan de nieuwe eisen uit het regeerakkoord, waarin is opgenomen dat nieuwe woningen niet meer op het aardgas worden aangesloten.

NOM Keur

NOM Keur garandeert dat een nul-op-de-meterwoning voldoet aan een vastgestelde kwaliteit en dat de woning de beloofde prestaties levert. Het keurmerk geeft bewoners en/of gebouweigenaren de zekerheid dat zij een betrouwbaar product afnemen. Criteria voor NOM Keur zijn niet alleen van technische aard. Er wordt ook gekeken naar kwaliteitskenmerken zoals comfort, gezondheid en tevredenheid van bewoners.

 

Deel dit bericht via social media: