Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Power renolution: 1ste NOM-oplossing voor hoogbouw met 10 bouwlagen

Hoogbouw, tot nu toe waren hoogbouw-complexen van vijf woonlagen of hoger een struikelblok binnen de plannen om deze te verduurzamen verbeteren naar nul-op-de-meter. Twee leden van Stroomversnelling, IBIS Power en Renolution, hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om hier samen een oplossing voor te vinden. Zij zijn gekomen tot een nieuw nul-op-de-meterconcept, geschikt voor tien woonlagen.

Power renolution bestaat uit een geïndustrialiseerde, lichte, goed geïsoleerde en luchtdichte gevel, om hoge gebouwen zeer energie zuinig te maken, gecombineerd met een dak oplossing die de resterende energiebehoefte opwekt uit zon en wind. Gecombineerd kunnen Renolution en IBIS Power met Power renolution nu gebouwen van 10 hoog volledig nul-op-de-meter maken, terwijl dat momenteel  met de huidige middelen maar tot vijf lagen kan.

“ Power renolution wordt de Europese speler voor de energietransitie in de hoogbouw…”, aldus de heren Jan Willem Sloof van Renolution en Alexander Suma van IBIS Power.

De samenwerking tussen de twee leden van Stroomversnelling is tot stand gekomen binnen de ontwikkeltafel Hoogbouw van Stroomversnelling. Hier kwam bij beide de behoefte om een totale oplossing te kunnen bieden voor alle hoogbouw in Nederland sterk naar voren.

Renolution is de eerste ontvanger van het NOM Keur op propositie van de Stroomversnelling voor haar laagbouwconcept “Nul op de Meter” woningen.  Renolution heeft verspreid in Nederland al projecten uitgevoerd met tevreden bewoners. Internationaal timmert Renolution aan de weg in Frankrijk en Italië, waar de eerste contacten zijn gelegd.

IBIS Power is een innovatie bedrijf pur sang met hun PowerNEST. IBIS Power heeft een gecombineerd wind en zonne-energie systeem ontwikkeld, dat modulair geplaatst kan worden op daken van flatgebouwen.

Deel dit bericht via social media: