Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Twee nieuwe bestuursleden voor Stroomversnelling

Het bestuur van Stroomversnelling is weer op sterkte. Paul Born is in februari lid geworden van het dagelijks bestuur. Hij heeft als taak de interne organisatie te managen. Pieter van Gent treedt op 11 mei toe tot het bestuur en gaat meedenken over de volgende stap waar Stroomversnelling voor staat: samenwerking en industrialisatie.

Born is afkomstig uit de bouwwereld. Hij verwacht dat de bouwwereld het druk krijgt, nu de economische crisis voorbij is. “Dit is het moment om onze activiteiten op te schalen en innovaties breed te verspreiden. Het is belangrijk dat wij de successen van Stroomversnelling laten zien, want om succes kan niemand heen.”

Volgens Van Gent, werkzaam bij BASF, staat Stroomversnelling voor een nieuwe fase. “De afgelopen jaren hebben verschillende bouwers binnen Stroomversnelling hun eigen innovaties gedaan, nu moeten we de volgende stap zetten: standaardiseren, industrialiseren en versnellen. Ik ben ervan overtuigd dat we die stap daadwerkelijk gaan zetten. Ook doordat in deze fase de normeringen worden aangescherpt waaraan renovaties moeten voldoen.”


Paul Born, lid dagelijks bestuur Stroomversnelling

‘Om successen kan niemand heen’

Paul Born was eerder werkzaam bij BAM, als regiodirecteur BAM utiliteitsbouw en statutair directeur bij BAM Woningbouw. Daarna werkte hij bij het Brabantse bouwbedrijf Hurks, als lid van de raad van bestuur. Sinds 22 februari 2017 is hij lid van het dagelijks bestuur van Stroomversnelling, met als taak de interne organisatie te managen.

‘Stroomversnelling is een club met bevlogen, deskundige medewerkers. Doel is dat wij onze leden faciliteren om hun strategische doelstellingen op het gebied van de verduurzaming van wonen waar te maken. En natuurlijk ook dat we nieuwe leden binnenhalen die met onze beweging mee gaan doen. Dat vraagt dus ook een commerciële instelling van onze medewerkers.  

Nu de crisis voorbijgaat en de woonmarkt aantrekt, wordt het weer druk voor deelnemers in het bouwproces. Het vliegwiel is in werking gezet. Daar wil Stroomversnelling ook van profiteren. Dit is het moment om onze activiteiten op te schalen en onze innovaties breed te verspreiden. Tegelijkertijd moeten we ook aan nieuwe innovaties blijven werken, zodat we onze koppositie kunnen behouden.

Stroomversnelling heeft met de Nul op de Meter-concepten een innovatie ontwikkeld die aantoonbaar functioneert. Dat kun je maar van weinig innovaties zeggen. Het is belangrijk om zo’n dienst in de praktijk uit te blijven proberen en stapsgewijs successen te behalen.

Mijn doel voor de komende tijd is: de successen van Stroomversnelling laten zien. Want om successen kan niemand heen. Daarmee kunnen we bouwers, woningcorporaties en ontwikkelaars overtuigen om mee te doen. Niet omdat zij zich gedwongen voelen, maar omdat ze zien en ervaren dat samenwerken voor iedereen meer oplevert.’


Pieter van Gent, bestuurslid Stroomversnelling

‘We gaan zeker de volgende stap zetten’

Pieter  van Gent is opgeleid als automotive engineer. Sinds de jaren negentig is hij werkzaam bij BASF, vanaf 2009 als senior business manager construction chemicals voor de Benelux. BASF levert materialen voor toepassing in tal van producten: in auto’s,  energieopwekking en -opslag, verpakkingen, persoonlijke verzorgingsmiddelen, levensmiddelen én de bouw. Van Gent treedt binnenkort toe tot het bestuur van Stroomversnelling.

‘BASF is een interessante partner voor Stroomversnelling, omdat wij kunnen helpen om renovatieprocessen te industrialiseren. Aangezien wij allerlei materialen leveren aan veel verschillende industrieën, zijn wij gewend om samen te werken. Ook kunnen wij bedrijven helpen methodes toe te passen die bij andere industrieën al lang zijn ingevoerd. De productie van auto’s bijvoorbeeld is volledig geïndustrialiseerd, bij woningen is dat nog maar pas begonnen. Industrialisatie resulteert in meer keuze voor de consument en betere procesbeheersing bij de producent.

Wij kunnen binnen Stroomversnelling bijdragen aan nieuwe oplossingen waarbij eigenschappen van materialen en producten beter worden benut. Een gevel bijvoorbeeld dient niet alleen om een huis te beschermen tegen wind en regen, maar kan ook worden gebruikt om energie op te wekken of op te slaan. Daardoor is er minder materiaal nodig en gaan de kosten uiteindelijk omlaag. Om dat te bereiken, moeten bedrijven meer samenwerken.

De afgelopen jaren hebben verschillende bouwers binnen Stroomversnelling hun eigen innovaties gedaan, nu moeten we de volgende stap zetten: standaardiseren, industrialiseren en versnellen. Ik ben ervan overtuigd dat we die stap daadwerkelijk gaan zetten. Ook doordat in deze fase de normeringen worden aangescherpt waaraan renovaties moeten voldoen.

BASF is een onderneming die altijd een maatschappelijke bijdrage heeft willen leveren. Daarom zetten we ons er nu voor in om Nul op de Meter-renovaties betaalbaar en ecologisch verantwoord te maken.’

Deel dit bericht via social media: