Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Westvoorne is lid van Stroomversnelling!

Op 30 maart 2016 heeft Bert van der Meij namens Woonbedrijf Westvoorne en voorzitter Leen van Dijke namens Stroomversnelling de ledenovereenkomst getekend waarmee Westvoorne formeel lid is geworden van Vereniging Stroomversnelling.

De ondertekening vond plaats aan het begin van de tweede bewonersavond die door het Woonbedrijf is georganiseerd voor huurders in Oostvoorne, waar het eerste pilotproject zal worden uitgevoerd. Het woonbedrijf heeft een aantal straten geselecteerd om de pilot te starten en heeft de bewoners gevraagd om zich hiervoor aan te melden. Zodra er vier of vijf aaneengesloten woningen zijn gevonden, zal de pilot van start gaan. Als alles volgens planning verloopt, zijn in oktober de eerste Nul op de Meter woningen klaar. Later dit jaar zal ook een pilotproject worden gestart voor huurders van het Woonbedrijf in Rockanje.

Wethouder Bert van der Meij: “Momenteel bungelt Nederland nog onderaan de lijstjes als het gaat om duurzaam energiegebruik. We moeten daarom met z’n allen aan de bak en de gemeente Westvoorne wil op Voorne-Putten het voortouw nemen. Zeker de huizen die voor 1990 zijn gebouwd, zijn vaak tochtig en onzuinig. Door deze huizen nu stevig te isoleren, slaan we een grote slag met de energiedoelstellingen. De duurzaamste energie is immers de energie die je niet verbruikt. Bovendien knapt de wijk er flink van op.”

Om de woning komt een nieuwe ‘schil’. Deze bestaat uit een volledig nieuw geïsoleerde gevel, een dak met zonnepanelen en is kier- en tochtvrij. Daarnaast is er aandacht voor ventilatie en goedgekeurd hang- en sluitwerk. De woning kan na de renovatie zeker weer 40 jaar mee. Bewoners gaan door de renovatie niet meer betalen, maar krijgen wel een vernieuwde woning. Het bedrag dat voorheen werd betaald aan de energierekening wordt door het woonbedrijf gebruikt voor de renovatie. Dit betekent dat bewoners voortaan het bedrag van hun energiekosten aan het woonbedrijf betalen in plaats van aan de energieleverancier. Dit heet een EnergiePrestatie Vergoeding en is mogelijk door een wetswijziging die begin dit jaar door de tweede kamer is goedgekeurd.

Het op de agenda krijgen van nieuwe wet- en regelgeving rond om Nul op de Meter is een van de dingen waar Stroomversnelling aan werkt. Een ander speerpunt van de vereniging is het vorige week gelanceerde NOM-Keurmerk: “NOM-Keur zet een nieuwe – vaste – norm in de markt. Met de komst van de Energieprestatievergoeding ontstond de noodzaak om aan corporaties en particulieren zekerheid te geven over de vraag of de propositie EPV-waardig is. NOM-Keur biedt die zekerheid”, zo stelt Leen van Dijke.

Meer informatie over Westvoorne en Nul op de Meter

Deel dit bericht via social media: