Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Wij stellen voor: nieuwe medebestuurder Marinus den Harder

Marinus den Harder is directeur Bouw en Vastgoedontwikkeling bij Volker Wessels. Dat doet hij al 5 jaar en ook daarvoor werkte hij in de bouw en projectontwikkeling. Den Harder heeft dus de nodige ervaring in het speelveld, ook als het gaat om nul-op-de-meter. Vanaf januari 2018 is den Harder medebestuurder namens de bouw bij Stroomversnelling als opvolger van Theo Opdam. Wat kunnen we van hem verwachten in deze rol?

Sparringpartner

“Vanuit mijn kennis en ervaring in het veld, onder andere in Stroomversnelling Huur wil ik graag een sparringpartner zijn; hoe gaan we de doelstelling van Stroomversnelling het beste tot zijn recht laten komen? Ik zal daarin proactief zijn en zowel gevraagd als ongevraagd advies geven.”

Geïnstitutionaliseerd wantrouwen doorbreken

“Mijn focus ligt met name op de organisatie van de keten, de nieuwe samenwerkingsvormen. In de keten kan nog veel beter worden samengewerkt. Er heerst nog te veel geïnstitutionaliseerd wantrouwen, dat moeten we doorbreken. Als dat goed loopt, zijn we zo een paar stappen verder. Dan denk ik aan bouwers, woningcorporaties, toeleveranciers etc. maar ook aan bewoners. Die worden nog weleens vergeten, hoe neem je die mee in het nieuwe wonen? Verder ligt er nog een grote uitdaging in de industrialiseringsslag die gemaakt moet worden. Dat is een opgave waar we ons nog te weinig op richten vind ik.”

Mindset

“De mindset is vandaag de dag gelukkig wezenlijk anders dan een aantal jaar geleden. Er gebeurt nu echt wat. Woningcorporaties gaan in 2018 bijvoorbeeld allemaal een plan indienen bij Aedes voor de verduurzaming van hun woningvoorraad. Er wordt niet meer alleen gepraat, er wordt ook echt wat gedaan. De dynamiek is op gang!”

Deel dit bericht via social media: