Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

HOE Hoogbouw: In 5 praktische stappen naar marktuitvraag

We kunnen er niet meer omheen, heel Nederland moet van het gas af. Een extra stimulans én een kans om ook hoogbouw in Nederland energetisch aan te pakken. Want hoogbouw kan ook naar (bijna) energieneutraal. Na het volgen van de training ‘HOE Hoogbouw’ kan uw renovatieteam direct aan de slag met een voorbeeldcontract en een prestatiegerichte uitvraag naar de markt.

Ook hoogbouw energieneutraal, het kan!
Hoogbouw met meer dan vijf woonlagen is niet zo makkelijk te renoveren naar nul-op-de-meter met energieprestatievergoeding (EPV) als een blok rijtjeshuizen. Maar er zijn voldoende mogelijkheden. Alles hangt af van het gebouw, de wijk en vooral de wil om te kiezen voor het hoogst haalbare. Tijdens de Hoe Hoogbouw training krijgt u in 5 praktische stappen, tools, kennis en handvatten zodat u direct met een goed fundament aan de slag kunt.

HOE Hoogbouw training
Wat is de HOogst haalbare Energie ambitie (HOE) voor het te renoveren hoogbouw complex? Hoe communiceert u over de gekozen prestaties met bestuur, controllers, bewoners en bouwer? U leert het in deze praktische training, speciaal voor woningcorporaties met een hoogbouwopgave.

In vijf maanden tijd gaat u samen met uw team aan de slag; van initiatief tot en met complete uitvraag. Hierbij wordt rekening gehouden met o.a. financiële ambities, bewonerswensen en beheer en onderhoud. Het doel is steeds om inzicht te krijgen in de hoogst haalbare energieambitie.

‘Het is leerzaam en interessant om te werken met concrete casussen en daarbij handvatten voor de aanpak te krijgen. Ook leuk en waardevol om praktijkervaringen van experts te horen.’ Bart de Boer – adviseur techniek en beleid bij woningcorporatie Vidomes

Kant-en-klare uitvraag
Na het volgen van de training heeft u een kant-en-klaar herhaalbaar proces in handen. U heeft uw uitgangspunten helder omschreven in de vorm van energie-ambities, het strategisch voorraadbeheer en meer-jaren-onderhoudsplan en u kunt hiermee concreet aan de slag. U hebt de nodige kennis verzameld om het juiste concept te kiezen. U weet hoe u ook de bewoners enthousiast maakt zodat zij instemmen met de plannen, goed voorbereid zijn en altijd goed geïnformeerd worden tijdens het hele proces. Kortom, na het volgen van de trainingen bent u er klaar voor!

Trainingsdagen
De trainingsdagen voor de HOE Hoogbouw vinden op de volgende dagen plaats, in Utrecht:
• Donderdag 22 november 2018
• Donderdag 13 december 2018
• Donderdag 24 januari 2019
• Donderdag 7 februari 2019
• Donderdag 7 maart 2019

Meer informatie & inschrijven
Bent u enthousiast en wilt u graag aan de slag? Schrijf u dan direct in.

Wilt u aanvullende informatie of heeft u nog wat vragen? Kijk dan hier of stuur een mail naar melswijk@stroomversnelling.nl.

“Ik ben nog enthousiaster geraakt voor wat de toekomst betreft want ik weet nu beter wat wél maar ook wat niet mogelijk is. Het met elkaar kennis delen is heel waardevol, samen kunnen we de uitdaging voor hoogbouw aan!” Eddy Arts – projectontwikkelaar bij Studentenhuisvester ssh&

Deel dit bericht via social media: