Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Janssen de Jong Groep ontvangt NOM Keur certificaat tijdens Provada

AMSTERDAM – Tijdens de Provada nam Hans Smits, CEO van Janssen de Jong Groep het NOM Keur (Nul Op de Meter) certificaat op propositie in ontvangst van Maarten Hommelberg, voorzitter NOM Keur commissie. Janssen de Jong ontvangt als eerste bedrijf in Nederland dit onafhankelijke keurmerk voor haar NOM Nieuwbouwconcept.

NOM Keur voor nieuwbouw

Het NOM Keur is door Stroomversnelling, haar leden en partners ontwikkeld zodat men erop kan vertrouwen dat een bedrijf met een NOM Keur garantie op de energieprestatie én kwaliteit levert behorend bij een Nul op de Meter-woning. Hierbij wordt gekeken naar technische specificaties, kwaliteitsborging, documentatie, prestatiemetingen en de ervaringen van de eindgebruikers. Na de eerste keuren voor renovatie is Janssen de Jong de eerste die dit ontvangt voor een nieuwbouwconcept.

Duurzaamheid en ambitie centraal

In een markt waarin de duurzaamheidsopgave in het beleid en de ambities van partijen steeds meer prioriteit krijgt lanceert Janssen de Jong haar NOM-nieuwbouwconcept. Janssen de Jong werkt in dit nieuwbouwconcept met een NOM-matrix waarmee in een vroeg stadium de ambitie en duurzaamheidsopgave van de opdrachtgever concreet gemaakt kan worden. Ze maken de klantvraag hierbij leidend. Het keurmerk moet ook de opdrachtgevers een extra zetje geven. Zij willen vaak wel, zeker de helft heeft interesse, maar ze haken nog te vaak af, ze kiezen voor minder ambitieus. En dat is niet nodig, zo stelt Smits in een interview in Cobouw: ““De opdrachtgever is een nul-op-de-meterwoning niet gewend. Maar hij zou er wel verstand van moeten hebben. Eigenlijk moet je als opdrachtgever op essentialia net zoveel weten als degene die het voor hem maakt.” Heb vertrouwen in de bouwer, bedoelt hij te zeggen. Zo’n NOM-keur zou “comfort” moeten geven. Letterlijk en figuurlijk.”

De techniek

Binnen dit concept maakt Janssen de Jong gebruik van verschillende beproefde technieken. Afhankelijk van de uitkomsten van de NOM-matrix wordt een technisch concept geadviseerd. Janssen de Jong biedt daarbij, naast een hoogwaardige thermische schil, de keuze uit 4 verschillende volledig elektrische oplossingen.

Centraal in deze concepten staan de zonneboiler, de ventilatiewarmtepomp, de luchtwarmtepomp of de bodem-warmtepomp. Deze warmte-opwekkers kunnen worden gecombineerd met een gebalanceerd ventilatiesysteem en verschillende afgiftesystemen.

10 jaar garantie

Alle componenten zijn op elkaar afgestemd en het concept is in samenspraak met de ketenpartners van Janssen de Jong (Projectontwikkeling, Janssen de Jong Bouw en OnderhoudPlus) tot stand gekomen.

Door de complete keten te betrekken is Janssen de Jong in staat om een totaaloplossing te bieden en de opdrachtgever van initiatief tot exploitatie volledig te ontzorgen en prestaties te garanderen voor minstens 10 jaar.

Deel dit bericht via social media: