Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Stroomversnelling hoog genoteerd op Bouwagenda

Dinsdag 28 maart is de ambitieuze Bouwagenda gepresenteerd. Het doel: De bouwsector versterken en oplossingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen. Bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid werken samen aan een toekomstbestendige infrastructuur, de vernieuwing en verduurzaming van huizen, kantoren en bedrijfspanden en de integratie van ICT- en datatoepassingen in de bouw. Stroomversnelling heeft een belangrijk aandeel in het slagen van de missie wanneer het gaat om de verduurzaming van corporatiewoningen.

“In de kabinetsbrief van 29 november 2016 hebben de drie ministers van Economische Zaken, voor Wonen en Rijksdienst, en van Infrastructuur & Milieu in samenspraak met de bouwsector ‘De Bouwagenda’ geïnitieerd. Doel is om te komen tot een ambitieus vernieuwingsprogramma waarin de uitdagingen op het gebied van energie, klimaat en grondstoffen bovenaan staan. Als antwoord hierop hebben ruim 50 vertegenwoordigers vanuit alle onderdelen van de bouwsector, overheid, kennisinstellingen en maatschappelijke groepen in een open dialoog een plan van aanpak opgesteld. Nooit eerder zaten zoveel betrokken partijen in een sfeer van vertrouwen en commitment met elkaar om tafel.” staat te lezen in de Publicatie Bouwagenda.

2021: 100.000 woningen per jaar verduurzamen

Een belangrijk onderdeel van de Bouwagenda is de verduurzaming van corporatiewoningen. In 2021 moet dit zijn opgeschaald naar 100.000 woningen per jaar. Te beginnen bij de opschaling van Stroomversnelling. Leen van Dijke, voorzitter Stroomversnelling: “De Bouwagenda creëert momentum waarbij het voor de vele betrokkenen in de hele bouwsector duidelijk is dat er echt wat moet gebeuren om versnelling in de verduurzamingsopgave te brengen. Daarmee past het naadloos bij de opgave waarmee de leden van Stroomversnelling bezig zijn. Het is dan ook niet raar dat Stroomversnelling hoog genoteerd staat op de bouwagenda.”

Inmiddels zijn in Nederland 1800 corporatiewoningen gerenoveerd naar Nul op de Meter. Dat moeten er veel meer worden. De Bouwagenda zal leiden tot een revolutie in de sector in de vorm van een kwaliteitssprong en schaalsprong. Stimulerende regelgeving maakt de weg vrij voor de broodnodige innovatie en de bouw moet ‘sexy’ worden, zo stelt de Bouwagenda. Dit alles draagt  bij aan de transitie naar Nul op de Meter waar Stroomversnelling met haar leden hard aan werkt.

Innovatie in een Stroomversnelling

Innovatie is misschien wel de belangrijkste factor voor het opschalen en aanbieden van een kwalitatief en betaalbaar Nul op de Meter product.  “Innovatie is vertrouwen scheppen door kwaliteit, meer volume creëren en de beste deelcomponenten ontwikkelen,” stelt Maarten Hommelberg manager innovatie Stroomversnelling in het NOMagazine. Een belangrijke pijler daarbij is het onlangs gepresenteerde NOM Keur.  Het NOM Keur wordt alleen verstrekt aan een Nul op de Meter product van een bouwer als aan alle gestelde voorwaarden wordt voldaan, in alle drie de fases te weten propositie, toepassing en levensduur. “Dit geeft vertrouwen aan corporaties, je weet wat je koopt.”

Deel dit bericht via social media: