Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

De Shift

De Shift is een reeks aansluitende evenementen met als doel de bestaande gebouwde omgeving sneller te verduurzamen. De eerste 4 edities van De Shift stonden in het teken van ‘Inkopen van energieprestaties’, ‘Programmeren van het bezit van woningcorporaties’ en ‘De rol van bestuurders in de energietransitie’.

Op 13 april vond in Het Oude magazijn in Amersfoort de vierde editie plaats. Het thema van De Shift IV: ‘Succesvol samenwerken in de energietransitie’. Hoe kan je als woningcorporatie, gemeente, bewonersinitiatief en netbeheerder succesvol samenwerken in de energietransitie? Ken je elkaars wereld voldoende? Waar loop je tegenaan in de dagelijkse praktijk en hoe los je dit samen op? Wat kan je leren van de successen en wat is de waarde van mislukkingen? Deze vragen kwamen aan bod tijdens De Shift IV: succesvol samenwerken in de energietransitie.

Eerdere edities van De Shift IV

Ruim tweehonderd vertegenwoordigers van woningcorporaties, bouwbedrijven, installateurs en overheden gingen op 1 april 2021 met elkaar in gesprek over de energietransitie in de gebouwde omgeving. Tijdens de eerste, online, editie van De Shift stond het plannen en programmeren van de energietransitie voor woningcorporaties centraal. Lees hier het verslag van De Shift I.

Na de eerste editie heeft een team van Stroomversnellers gedurende de zomer een serie interviews afgenomen, en tal van aanvullende gesprekken gevoerd, om de tot nu toe geleerde lessen en inzichten te kunnen vastleggen. Het resultaat is een praktische, praktijkgerichte handreiking voor woningcorporaties in de vorm van een magazine die tijdens ‘De Shift: de energietransitie gepland krijgen’ op 11 november 2021 werd gepresenteerd. Lees hier voor het verslag van De Shift II en om het magazine te downloaden.

De Shift III vond in de vorm van twee breakoutsessies plaats tijdens het Energy-Up congres op 11 mei 2022. Sjoerd Klijn Velderman nam bestuurders van woningcorporaties tijdens ‘De Shift voor bestuurders’ mee in het plan om 50.000 huishoudens te verlossen uit de energiearmoede. Tijdens de sessie ‘De Shift III: labels E-F-G weg ermee’ deelde Sjoerd Klijn Velderman met de deelnemers hoe ervaringscijfers kunnen helpen bij het snel schakelen om labels E-F-G labels voorrang te geven zonder daarbij de lange termijn uit het oog te verliezen. Lees hier voor het verslag van Energy-Up 2022.