Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Zonder monitoring geen energietransitie (online)

Je kiest ervoor om een blok of rij woningen te verduurzamen. Waarom? Omdat dit bewoners een gezonder binnenklimaat biedt. Omdat dit via de overheid wordt opgelegd en je voor een sluitende business case een energieprestatievergoeding (EPV) wilt innen. Of omdat je toch al groot onderhoud zou gaan uitvoeren. De reden maakt niet uit. In alle gevallen wil je weten of de renovatie oplevert wat je van te voren hebt bedacht en je door adviseurs en bouwers is beloofd. Om zo bij een volgende renovatie andere keuzes te kunnen maken of om beloftes naar bewoners te kunnen garanderen en bewijzen.

Een groep leden en experts van Stroomversnelling heeft afgelopen jaren gewerkt aan kennis en praktische kunde over monitoring van prestaties van huurwoningen bij renovatie en nieuwbouw. De vereniging van IT-ers bij woningcorporaties (Corponet) zet deze kennis op dit moment zelfs om in standaardprocessen voor alle corporaties. Hierdoor wordt gegevensverwerking en gebruik gemakkelijker. Wil je weten hoe je monitoring kunt inzetten voor jouw duurzame woningbouwprojecten? Meld je dan aan voor het event:

Zonder monitoring geen energietransitie

beeld-monitoring-huurwoningen

Het programma biedt concrete voorbeelden uit de praktijk van collega-woningcorporaties die hebben gekozen om de prestaties van hun woningen te monitoren. Waarom hebben ze daarvoor gekozen en wat levert het hen op? Denk daarbij aan energiecoaching, voorspelbaar en preventief onderhoud, regulering van het binnenklimaat en het kunnen vergelijken van prestaties van woningen en renovatieconcepten onderling. Ook is monitoring bij nul-op-de-meter woningen natuurlijk voorwaardelijk voor het innen van EPV. Tijdens de webinar gaan we niet alleen in op waarom je energieprestaties zou willen monitoren, maar nadrukkelijk ook op hoe je dat het beste kunt doen en wat dat betekent voor de organisatie. Specifiek voor informatiemanagers biedt dit event inzicht in de veranderingen die monitoring vraagt van standaard corporatieprocessen, de verwerking van data en de eisen aan de ICT-omgeving.

Programma

Het inhoudelijke programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Voor wie?

‘Zonder monitoring geen energietransitie’ is bedoeld voor vastgoed-, financieel en informatiemanagers van woningcorporaties. Centraal staat de vraag welke rol energieprestatiemonitoring moet krijgen bij vastgoedsturing nu energie een steeds belangrijker onderdeel van het woondomein wordt. Hoe kan monitoring bijdragen aan het beheersbaar maken van de met de energietransitie gepaard gaande investeringskosten en de veranderende woonlasten?

Datum en tijd

Dit online event vindt op 24 november plaats op het Zoom platform van 14:00 uur tot 16:00 uur. 

Deelname kunnen we, in het kader van het kennisdeelprogramma van Stroomversnelling, kosteloos aanbieden door ondersteuning van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en ledenbijdragen. 

Partner van ‘Zonder monitoring geen energietransitie’

logo-Corponet