Zoeken

Generic filters
Exact matches only
Stroomversnelling op linkedinStroomversnelling op twitterStroomversnelling op youtubeStroomversnelling op flickr

Renolution is eerste aanbieder met NOM Keur

Krap twee maanden na de lancering van het NOM Keur op Energy-Up is Renolution de eerste aanbieder die het NOM Keur op propositie in ontvangst mag nemen. Renolution ontvangt het NOM Keur op propositie voor een concept dat zij al gebruiken in Nul op de Meter-projecten en is dus een bevestiging van hun werk.

Het NOM Keur zorgt voor een voorspelbaar hoge kwaliteit van Nul op de Meter-proposities voor woningen. Dat doet het door te kijken naar technische specificaties, kwaliteitsborging, documentatie, prestatiemetingen en de ervaringen van de eindgebruiker. Het volledige keurmerk bestaat uit dan ook uit drie fases propositie, toepassing en levensduur.

Renolution ontvangt het NOM Keur op propositie voor het concept ‘Laagbouw NOM’. Een concept dat bij Renolution Vlijmen NOM Stroomversnelling renovatieprojecten in Vlijmen eind 2016 en begin 2017 al werd toegepast. De beoordelaars waren bij het doornemen van de ingevulde Maatlat 1.0 door Renolution enthousiast over de zorgvuldigheid en de gedegenheid van de ingevulde stukken. Uit het rapport: “Een compliment voor de volledigheid en detailniveau van de ingediende stukken. Met name dat de nZEB berekeningsmethodiek is toegepast om de prestatiegarantie te onderbouwen valt op.”

Jan Willem Sloof van Renolution zal tijdens Building Holland op woensdag 12 april om 17.10 uur op podium Creatio het certificaat in ontvangst nemen.

Waarom NOM Keur

NOM Keur legt de basis voor de prestatieafspraken tussen woningeigenaar en propositieaanbieder en maakt producten onderling vergelijkbaar. Aanbieders laten hun Nul op de Meter-propositie aan NOM Keur toetsen. Hiermee hebben financiers, gebouweigenaren (particulieren, beleggers en woningcorporaties) en gebruikers (particulieren en huurders) de garantie dat het product voldoet aan de eisen die voor NOM Keur zijn vastgelegd. Met andere woorden: dat de propositie voldoet aan een vastgestelde kwaliteit.

Corporaties en particulieren kiezen steeds vaker voor Nul op de Meter en steeds meer aanbieders hebben Nul op de Meter concepten in hun aanbod, zowel voor renovatie als nieuwbouw. Nul op de Meter is een ambitieus doel. Een NOM-woning wordt voorzien van een isolerende schil, ruime duurzame energieopwekking en slimme installaties, inclusief een garantie tot wel 40 jaar op de energieprestatie, comfort en binnenklimaat van de woning.

In Nederlands staan inmiddels al meer dan 1.700 Nul op de Meter woningen. Vaak tot grote tevredenheid van bewoners. Om te zorgen dat deze kwaliteit gewaarborgd blijft heeft Stroomversnelling met haar leden en partners het NOM Keur ontwikkeld.

Lees ook het artikel op duurzaamgebouwd.nl

Deel dit bericht via social media: